HTML

GutBesser...Dresden

Friss topikok

Címkék

2011. (1) a (1) adó (1) aj (1) ajándék (1) alapítvány (1) alíz (1) apeh (1) aquafitness (1) arany (1) audi (1) autó (1) bábel (1) bábeli (1) backstreet (1) barát (1) bicikli (1) bkv (1) bobo (1) bohlen (1) bones (1) boys (1) brian (1) bridget (1) bringa (1) bsb (1) budapest (1) burlesque (1) bürokrácia (1) burton (1) carter (1) cayman (1) cirkusz (1) coldplay (1) csend (1) csodája (1) csodák (1) csodaországban (1) d (1) dead (1) dieter (1) dj. (1) dobogó (1) drezda (1) dugó (1) elba (1) elbemare (1) élet (1) életpálya (1) építkezés (1) esküvő (1) fényév (1) fiatal (1) főiskola (1) foolmoon (1) forgalmidugó (1) fornetti (1) fúrnak (1) fűtés (1) gema (1) gosling (1) gospel (1) gulliver (1) gulyás (1) gulyáskrém (1) gumicukor (1) ha (1) Halloween (1) halloween (1) harsány (1) helyezett (1) hentes (1) hideg (1) hollister (1) howie (1) iii. (1) interjú (1) isten (1) jakuzzi (1) janus (1) jazz (1) jelmez (1) jones (1) kacsa (1) karácsony (1) katie (1) katolikus (1) kávé (1) kedvezmény (1) keksz (1) kétarcú (1) kevin (1) kiárusítás (1) kínai (1) koccintás (1) kocsi (1) költözés (1) közlekedés (1) külföld (1) labirintus (1) Lánchíd (1) legígéretesebb (1) littrell (1) Loswitz (1) magabiztos (1) magyar (1) magyarország (1) mans (1) mclean (1) melua (1) menyasszony (1) miért (1) Mindenszentek (1) munkások (1) narnia (1) német (1) németország (1) nick (1) nudista (1) nyaralás (1) nyelv (1) nyelvtanulás (1) old (1) ősz (1) óz (1) petárda (1) piros (1) porsche (1) porszívó (1) posta (1) princess (1) puszta (1) range (1) református (1) richardson (1) rover (1) rudi (1) ryan (1) sales (1) shatterhand (1) sirály (1) sirályok (1) stílus (1) styling (1) sütemény (1) süti (1) szauna (1) szél (1) szentjánosbogár (1) szilveszter (1) templom (1) tim (1) turkáló (1) túró (1) újrakezdés (1) uszkár (1) út (1) utazás (1) vállalkozója (1) vallás (1) válogatott (1) varjú (1) vibrátor (1) vihar (1) vizilabda (1) vízszint (1) vogue (1) winettou (1) zűrzavar (1) Címkefelhő

2012.04.19. 21:54 CallMeMom

Kop-kop! Ki kopog?

Megérkezett a tavasz és vele együtt a felújítási időszak. Körülöttünk a szélrózsa minden irányában rombolnak, vakolnak, építenek, fúrnak faragnak… Reggeli közben például újabban azt találgatjuk vajon az egyik székünk nyiszog vagy megint a szomszédban glettelnek…?!

Pár napja fontolóra vettük, hogy esetleg visszaköltözünk a nappaliba, ezt is csak azért, mert talán azon az oldalon tovább alhatunk… Igaz, a nagyszoba hőmérséklete továbbra is felér egy önkéntes tüdőgyulladással, pláne most, hogy a vele szomszédos lakásban, miután konkrétan „kibelezték“, most éppen ablakot is cserélnek. Értsd az ablakok helye egy hete üresen tátong … Marad a kisszoba és konyha.

A német munkások becsületére váljék egyébként a példás munka. 7:30-kor rendre ütve- fúróval és a RSA rádió híreivel köszönnek be, hamarosan szerintem csak úgy, át is ugranak egy kávéra tokostól-vonóstól: ha így folytatják a munkát pár nap és egy légterű lesz a két lakás.

De már most igazi „loft“ hatása van a mi kis életterünknek, ha a konyhából elém táruló kilátásra gondolok: alig pár méterre tőlünk a szomszédos épületben lebontották az erkélyeket. Helyettük a hangokból ítélve minimum egy székely-kaput faragnak itt a helyszínen.

Ha már a kapunál tartunk, a mi lakóközösségünket is hatalmas öröm érte: az eddig balról jobbra nyíló ajtót lecserélték egy jobbról balra nyílóval, hatalmas üveg-táblákkal kiegészítve. Néha egyenesen, amint belépek a kastélyhoz illő kapun, egyenesen Sissi-nek képzelem magam...aztán térdig gázolva az épp aktuális törmelékekben gyorsan elmúlik minden vízió. Mert természetesen ehhez egy nagyobb darabot ki kellett bontani a házból, egészen akkorát, hogy a kaputelefon is megszűnt létezni. De hála istennek nem jelent gondot, mert a munkások miatt egész álló nap tárva-nyitva van a ház, ami azért is jó, mert kerítés eleve nincs... Na, ez viszont nem is lesz! Itt nem szokás.

Így ébredtünk ma reggel egy nagyon kedves fiatalemberre/l. A helyi adóhivataltól, egészen pontosan a déli „tagozattól” keresett fel bennünket. Gondolom ez valami hasonló elven nyugszik, mint az Óz a csodák csodájában a jó és a gonosz boszorkányok. Ott sajnos a déli irányról viszont nem esett szó, de abból megítélve, hogy reggel 8-kor, ajtóstól ránk rontott, sok jóra nem számíthat az ember. Ellenőrizni jött, hiszen adóbevalláshoz közeledünk… itt ilyet is lehet.

Öröm az ürömben, egy adag kávéval fejenként beljebb vagyunk: a vérnyomásunk rögtön szintre állt. Arra azért kíváncsi lennék, hogy ezt a németekkel is ugyanígy intézik?!

Ilyenkor gondolná az ember, milyen jó lesz kicsit sétálni kint a tavaszi levegőn. Ami igaz, az igaz az utcákon szinte minden szivárványba borult, a virágzó fák koronáját pedig méhek zsongják körül. A bódító illatok és színek egyvelegében pedig már-már Alíz vagyok csodaországban… Természetesen a Tim Burton verzió: mert a megszokott nyugodt séták is inkább meneteléssel telnek, önkéntelenül egyszerre lépek a kopácsolás ritmusával, amit a szállodát felújító brigád diktál. Már épp kezd az ember megnyugodni, kicsit távolabb az Elba partra menekülve, amikor a „rúder klub“ daliái beeveznek. Pár másodperc öröm a női szemnek, errefelé azért ez igen ritka! Aztán mögöttük motorcsónakon az edző hangosbemondón beüvölti a ritmust…
Jobbra át!

Hazafelé azért mosolyogtam egy jót:

komment

Címkék: a kávé építkezés adó tim csodák óz munkások burton alíz csodája csodaországban fúrnak


süti beállítások módosítása